Banbankuné

Op vrijdag 29 januari 2016 wordt in het Fulcotheater de voorstelling Banbankuné van percussiegroep Drumdrumdrum uitgevoerd voor  de alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in Lopik. Wethouder Johan van Everdingen is uitgenodigd de voorstelling bij te wonen. In totaal zullen ca. 350 kinderen gaan genieten van een swingende voorstelling waarbij ze uitgenodigd worden zelf actief mee te doen. Een voorstelling die ze niet snel zullen vergeten!

In de voorbereidende lessen leren de leerlingen de muzikanten van Drumdrumdrum kennen. Er staat informatie in over de muzikanten zelf, hun achtergrond en over hun muziekinstrumenten. Ook staan er twee liedjes in het lesmateriaal die de kinderen instuderen, zodat ze deze liedjes in de voorstelling uit volle borst kunnen meezingen.
In de voorstelling erft Roël van zijn oma een geheimzinnige kist. De kist zit boordevol muzikale herinneringen uit alle windstreken van de wereld. Met de instrumenten uit de kist maken Roël en de kinderen in de zaal een muzikale wereldreis. Zij leren Australië kennen, Afrika en Curaçao. Een geweldige, enthousiaste, interactieve muziekvoorstelling die kinderen zich hun leven lang zullen herinneren.

De roep om creatieve mensen wordt in de toekomst alleen maar groter en daarom willen scholen de creativiteit van kinderen stimuleren. En wie kunnen dat beter dan kunstenaars zelf? Daarom organiseert Kunst Centraal voor basisscholen ontmoetingen tussen kinderen en kunstenaars. De muzikale voorstelling Banbankuné is een voorbeeld van zo’n ontmoeting.