Succesfactoren voor geslaagde educatieve programma’s

Hoe sluit je als culturele partij aan bij het basisonderwijs? Speciaal voor culturele instellingen en erfgoedorganisaties die graag met scholen werken zijn er onder de naam Utrechts College Cultuuronderwijs cursussen.

Bomen - fotograaf Marieke Duijsters 22

In het kader van het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit kunnen Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal je tegen gereduceerd tarief bijscholen. Met losse modules kun je je eigen programma samenstellen. Zo wordt aansluiten bij het onderwijs een stuk makkelijker.

 

Er zijn verschillende modules ontwikkeld rond twee thema’s:

  • Hoe bereik ik het onderwijs met educatieve programma’s?
  • Hoe ga ik met schoolklassen om?

 

Op 26 januari start de eerste module: succesfactoren voor geslaagde educatieve programma’s. Als cultuuraanbieder wil je natuurlijk dat leerlingen en leerkrachten enthousiast en geïnspireerd zijn nadat ze met jou een activiteit hebben gedaan. Hoe kun je daarvoor zorgen? En hoe maak je het ook voor jezelf tot een succes? Kortom: welke elementen maken een onderwijsproject succesvol, zowel voor jou als voor de school?

 

Er zijn nog een aantal plekken vrij. Aanmelden kan via de website van Landschap Erfgoed Utrecht.  In de flyer kun je bekijken welke andere modules we aanbieden.