Post HBO-opleiding cultuurbegeleider

In 2015 gaan twee post-hbo opleidingen voor cultuurcoördinatoren van start. De ene start in januari 2015 en wordt gegeven door de Hogeschool Utrecht. De ander start in september 2015 en wordt gegeven door de Marnix Academie in Utrecht.

Woorden in de wijk - Fotograaf Hans Dirksten (7)

Beide opleidingen sluiten af met een diploma dat kan leiden tot een LB-status. Kunst Centraal werkt met beide opleidingsinstituten samen. Wij zien dit als een mooie kans voor onze cultuurcoördinatoren om hun taak verder te professionaliseren.

 

De opleidingen zijn inhoudelijk en in kosten vergelijkbaar. Alleen de organisatie verschilt. De Marnix Academie spreidt de lesstof over 8 maanden uit. Elke maand kom je een woensdag van 10.00 – 17.00 uur naar de academie. De Hogeschool Utrecht verspreidt de opleiding over 18 bijeenkomsten uit. Deze bijeenkomsten vinden plaats op woensdagen van 16:30 tot 20:00 uur. Voor beide opleidingen geldt dat je een basiscursus Interne Cultuurcoördinator gevolgd moet hebben. Voor cultuurcoördinatoren in de provincie Utrecht die het ICC-certificaat nog niet hebben biedt Kunst Centraal een verkorte ICC-opleiding aan.