Aanvraag goedgekeurd

Het Fonds voor Cultuurpartipatie heeft de aanvraag van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht voor het verdiepingsprogramma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ goedgekeurd. Het geld dat de provincie en de acht deelnemende gemeentes inleggen, wordt verdubbeld door deze regeling.

verdiepingsprgramma

Inzet van het programma is het vergroten van het creatief vermogen van kinderen en leerkrachten. Zestig scholen kunnen deelnemen aan het programma. Daarnaast krijgen de scholen in de gemeentes Bunschoten, Houten, Leusden, Nieuwegein, Soest, Veenendaal, Woerden en Zeist een collectief verdiepingsprogramma.

 

Het verdiepingsprogramma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ kan drie doelen dienen: cultuur verbinden met andere vakken, leerlingen en leerkrachten scholen in talenten of de school verankeren in de wijk. De vraag van de school staat centraal. De school bepaalt aan welke doelstelling zij wil werken en op welke wijze. De producten en activiteiten worden samen met de scholen ontwikkeld. Theatergroep Het Filiaal zal naast andere culturele partners een actieve rol spelen.