utrechtvoorcultuur

utrechtvoorcultuur is het Utrechtse crowdfunding platform voor de financiering van culturele activiteiten. Culturele initiatieven uit de provincie Utrecht kunnen zich presenteren op www.utrechtvoorcultuur.nl. Erfgoed, beeldende kunst, amateurkunst of muziek – alles kan hier terecht.

Crowdfunding is een manier om je project financieren. Via het platform utrechtvoorcultuur zoek je donateurs. Als je genoeg mensen weet te bewegen een relatief klein bedrag te doneren, kan dit groeien tot een groot bedrag. Daarmee kan je project worden gefinancierd.

Vredesmusical - Fotograaf Theo Naessens (24)

Het Cultuur Consortium Utrecht, bestaande uit ZIMIHC, BiSC, Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal zijn de partners van Voordekunst die dit platform ondersteunen. Het consortium wil de cultuursector van de Provincie Utrecht versterken door samenwerking op het gebied van netwerk en expertise en door ondersteuning bij cultureel ondernemerschap. De website utrechtvoorcultuur.nl wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Utrecht vanuit het programma Cultuur Onderneemt. Hiermee helpt de provincie culturele instellingen op weg om succesvol(ler) te ondernemen